• zsam-slide1
  • zsam-slide2
  • zsam-slide3
  • zsam-slide4
  • zsam-slide6
  • zsam-slide7
  • zsam-slide8

4 urni trening varne vožnje

Trening je  namenjen vsem voznikom, ki želijo spoznati predvsem obnašanje svojega vozila v nevarnih situacijah ter se naučiti pravilnega ukrepanja. Zato predlagamo, da vaši tečajniki opravljajo trening s svojimi vozili. Po predhodnem dogovoru lahko za praktični del treninga najamete v našem Centru varne vožnje ZŠAM Celje. Poleg pridobljenega znanja je trening tudi zanimiva izkušnja, ki se vam za dolgo vtisne v spomin.
Trening varne vožnje pričnemo ob 9.00 uri s teoretičnim delom nato sledi praktični del.
Tečajniki so v času treninga s prenosno radijsko postajo vseskozi v stalni zvezi s trenerjem. Vsako vajo na poligonu trener razloži in pokaže. Nato mu tečajniki sledijo drug za drugim, pri čemer jih trener nadzoruje, daje navodila in popravlja njihove napake.

Program treninga:

Kratek teoretični del, ki poteka v učilnici, kjer vam trener varne vožnje  predstavi vozno-fizikalne osnove vožnje z vozilom in osnov pravilnega upravljanja vozila, nato sledi praktični del.

Vaja 1: Hard brake – zaviranje (Tečajniki spoznavajo različne načine zaviranja v kombinaciji  različnih podlagah:  suhi, poledeneli ter v kombinaciji gledano na vzdolžno os vozila pol suha pol poledenela)
Vaja 2: Hidraulic maddnes - vaje s premično hidravlišno ploščo (Za tečajnike zelo atraktivna vaja, kjer prihaja do poučnega znanja obvladovanja vozila pri zanašanju zadka)
Vaja 3: Spin jitsu - vaje prekrmarjenja in podkrmarjenja (na vozilu so nameščena manjša kolesa, kjer mora tečajnik obvladovati vozilo v uhajanja zadnjega in prednjega dela vozila
Vaja 4: Ice age rally - simulcija vožnje po poledenih površinah ( Tečajniki spoznavajo pravilni način vožnje kritičnih situacijah poledenelega vozišča v zavoju)
Vaja 5: Virtual drink and drive – virtualna alkoholiziranost v obliki očal ( Tečajniki preizkušajo različna očala z različno stopnjo alkoholiziranosti, naprej se preizkusijo v nekaj vajah zunaj avtomobila nato še v spretnostni vožnji z očali)

Po koncu tečaja prejmejo vsi tečajniki diplomo o opravljenem tečaju varne vožnje.

Prosti termini in prijave!
Prijavite se lahko na telefonski številki 031 618-926 ali na naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Tečaji se izvajajo za skupine do 8 oseb. V kolikor je za posamezen termin prijavljenih premalo udeležencev, se trening prestavi na naslednji ustrezni termin, udeležence pa o spremembi pravočasno obvestimo.

Zaposleni

mag. Tomaž Lotrič, univ. dipl.inž., 041 674 338, mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vodja izobraževanj: Teodor Božnik, dipl. ekon.;inž. prom., 031 618-926, mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Šola vožnja - predavatelj Peter Slapnik, dipl. inž,  041 770 860 mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Podatki o podjetju

Naslov: ZŠAM Celje, Cesta v Celje 14, 3202 Ljubečna
Davčna št.: SI29579864
Matična št.: 5160391000
Telefon: 03 4254660GSM: 031 618 926
Transakcijski račun : SI 56 05100-8014763586
Elektronski naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Za dodatna pojasnila o uporabi piškotkov kliknite TUKAJ.

  Da, dovolim uporabo piškotkov.