Programi vožnje

| Voznik začetnik – avtomobilist

Varna vožnja za avtomobiliste

Voznik začetnik mora za podaljšanje vozniškega dovoljenja opraviti program dodatnega usposabljanja za začetnike – trening varne vožnje za začetnike! Z udeležbo na programu lahko voznik začetnik prične, ko od pridobitve dovoljenja mine najmanj šest mesecev.

Cena:

150€

Izberi razpoložljivi termin

Poglej si vse proste termine

Sodoben poligon varne vožnje

Cesta v Celje 14, 3202 Ljubečna

Sodoben poligon omogoča edinstveno priložnost za izboljšanje vaših voznih veščin, povečanje varnosti na cestah ter boljše razumevanje dinamike vašega vozila. Na poligonu varne vožnje lahko raziskujete svoje meje, se učite različnih tehnik vožnje in razvijate veščine za obvladovanje vozila v različnih vremenskih razmerah in cestnih situacijah.
Uporabnikom poleg poučne ter nepozabne varne vožnje zagotovimo tudi strokoven program ter možnost izposoje avtomobila.

Strokoven program

Sodoben poligon

nepozabna izkušnja

Več informacij o programu vožnje

Program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov je vsebinsko prilagojen, da na varen način nazorno spoznamo kritične situacije v prometu. Program ponuja  ogromno uporabnih nasvetov in priporočil za lažje razumevanje nepredvidljivih situacij, ki prežijo na poti na cesti. 
Priporočamo, da se programa udeležite z lastnim vozilom. V kolikor vozila nimate ali oklevate glede svojega vozila je pri nas možen najem vozila, kar morate sporočiti najmanj 2 dni pred terminom ali enostavno v prijavnici. Najem vozila stane 40 evrov.

Kako poteka varna vožnja?

1

Teoretični del

Trajanje: 1h

Kakšno znanje pridobiš?

  • razprava o izkušnjah udeležencev in motivih za vožnjo
  • predstavitev tehnik zaviranja v sili
  • predstavitev možnih reakcij avtomobila pri vožnji skozi ovinek
  • tehnične osnove in delovanje fizikalnih zakonitosti vožnje
  • predstavitev pravilnega upravljanja avtomobila in varnostnih naprav v avtomobilu

2

Praktični del

Trajanje: 6h

Kakšno znanje pridobiš?

Poteka na poligonu, udeleženci se ga udeležite z lastnimi avtomobili. V  kolikor potrebujete še vozilo ga lahko najamete pri nas. Obsega več praktičnih vaj, udeleženci pa ste s prenosno radijsko postajo v stalni zvezi z inštruktorjem. Vsako vajo inštruktor razloži in tudi pokaže s svojim avtomobilom. Udeleženci mu nato sledite drug za drugim, inštruktor pa vas spremlja in vam sproti daje navodila za izboljšanje vašega odziva na nastalo situacijo. Po izvedbi vsake vaje se udeleženci z inštruktorjem pogovorite o pridobljenih spoznanjih.

3

Skupinska delavnica

Trajanje: 3h

Kakšno znanje pridobiš?

Na skupinski delavnici o varnosti v cestnem prometu in psihosocialnih odnosih med udeleženci v cestnem prometu se vozniki seznanite z razlogi in posledicami nesreč ter s tveganji pri vožnji.

Najem vozila za trening varne vožnje

V našem Centru varne vožnje vam omogočamo, da trening opravljate z našim vozilom.

Vozilo je potrebno rezervirati ob rezervaciji programa varne vožnje.
Cena najem vozila za trening varne vožnje pa je 40,00 EUR z vključenim DDV.

Zakonsko določilo!

Voznik začetnik oziroma voznica začetnica  je voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti in voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali tujini. Voznik začetnik je tudi voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil katere od kategorij A2, A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, B1, F ali G. 

Cena dodatnega usposabljanja je prav tako določena z zakonsko uredbo in znaša v Sloveniji 125,00 EUR. 

V kolikor vam je vozniško dovoljenje poteklo ne odlašajte z varno vožnjo, saj le tako boste lahko podaljšali vozniško dovoljenje.

Pridružite se skupini neštetih zadovoljnih strank in dodajte svoj košček v mozaik varnejše mobilnosti in dvigu prometne kulture v Sloveniji. Skupaj zmoremo več.

Želite da so vaši najdražji varni v prometu?

Za vas ponujamo darilni pakete varne vožnje iz različnih področij, ki jih lahko podarite kot darilo in poskrbite, da bo obdarovanec varnejši v cestnem prometu.

Varna vožnja za voznike začetnike

Si voznik začetnik? Še nisi opravil varne vožnje? Izberi med spodnjimi termini.

Sodoben poligon

Izposoja avtomobila

Strokoven program

Izberi termin